След четири години най-сетне се реши управленската криза в институцията След

...
След четири години най-сетне се реши управленската криза в институцията След
Коментари Харесай

Душманката на „вълците на Путин“ вече е титулярен шеф на съда в Средец

След четири години най-накрая се реши управленската рецесия в институцията

След близо четири години Районен съд-Средец още веднъж има титулярен началник. Това е Венета Стефанова, която изпълняваше функционалностите на ръководител на съда от януари 2021 г.  Предишният началник на РС-Средец бе Красимира Донев а. Нейният мандат обаче изтече през 2019 година, след което тя се реалокира в Районен съд-Бургас.

Оттогава се организираха няколко процедури за избор на нов началник на институцията в Средец, само че мераклии за поста нямаше.

В началото на тази година пък изненадващо се явиха двама претенденти – Венета Стефанова и Пламен Дойков , който е арбитър в Малко Търново. И тогава обаче Съдийската гилдия (СК) на Висшия правосъден съвет не съумя да избере ръководител. Причината бе – и двамата претенденти се оказаха подобаващи, а членовете на колегията се разделиха. Тогава Стефанова получи 7 гласа „ за “ при нужни най-малко 8, а Дойков – 3.

Последва нова процедура, при която този път се яви единствено изпълняващата функционалностите началник на съда в Средец. Това разреши четиригодишната рецесия с неналичието на титуляр да се позволи.

Тази седмица Семеен кодекс е изслушала Венета Стефанова. След това тя е била определена на поста с 10 гласа „ за “ против 1 „ срещу “ , сочи информация с късия протокол от съвещанието във вторник.

Стефанова стана известна през 2019 година, когато от някогашния основен прокурор Сотир Цацаров.

Под нейно управление са постигнати отлични резултати в следствието на безчинство, осъществено на 30 юни 2016 година на обществено място - бензиностанция в Бургас от Атанас М., Стойчо Г. и Светлозар М, известни в медийното пространство като „ Вълците на Путин “, осведомиха тогава от държавното обвиняване.

Стефанова постигнала санкции „ отнемане от независимост “ по отношение на тримата причинители макар оказания нескончаем напън върху нея.

Припомняме, че тя бе прокурор до 2019 година, след което

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР